Cursiefje augustus 2017

dinsdag 1 augustus 2017 - 09:15 door Nicole

Morgen, 1 augustus, en 2 nieuwe trainers steken van wal bij onze kern: Werner de Vogelaere(T1) en Tom Dedeckere(T2)

Terwijl sommige van onze leden nog aan ’t genieten zijn van hun vakantie of zelfs nog moeten vertrekken op vakantie, trekt onze kern morgen de wei in. Zijn ze de eersten van Catba die beginnen? Neen, want onze U16 en U19 zijn al bezig vanaf 18 juli en onze U14 vanaf 28 juli. Ons veld ligt er helemaal niet zo mooi bij maar met het kunstgras in het vooruitzicht, moeten we nog maar even op onze tanden bijten.

En hier hebben we dan toch weeral een stapje gezet in de goede richting. De afwijking die we hebben aangevraagd bij het Agentschap Wegen en Verkeer om ons kunstgrasveld minder dan 30m van de beek naast de autostrade te leggen, is goedgekeurd door de inspectie van Brussel. Oef! De volgende stap is nu opnieuw de bouwvergunning aanvragen maar die zou dan vlotter in orde moeten komen dus we blijven duimen!!

Wat onze lening betreft bij de stad Antwerpen, die heeft gunstig advies gekregen bij de leningscommissie en is ondertussen ook door het College goedgekeurd. Wel moeten we hier gedurende 10 jaar aan bepaalde voorwaarden voldoen maar hier komen we later nog op terug. (more…)

Wat een weekend!!

dinsdag 2 mei 2017 - 13:17 door John

Dag allemaal

 

Wat een weekend! Een knalweekend met op zaterdag de kampioenstitel waarbij we terug naar de promoklasse promoveren en waarbij we de 2 laatste wedstrijden kunnen uitbollen, met wel in het achterhoofd dat we deze 2 wedstrijden zeker nog willen winnen. We hebben op dit moment 6 punten meer dan de 2de gerangschikte en willen dit zeker zo houden. Dit bewijst ook dat we zeker de beste van de reeks zijn! Proficiat mannen!

Kampioenenviering vindt plaats na onze eindeseizoensactiviteit op zaterdag 24 juni zoals reeds eerder vermeld in de mail van vorige week.

En dan de 2de knaller van het weekend: onze bangelijke fuif!

Ongeveer 240 mensen zijn de inkom gepasseerd. Er is niet gedronken maar gez……! Om 3u waren de 5 vaten bier erdoor gedraaid. Fantastische sfeer, ongelofelijke inrichting van de kantine en mega toffe medewerkers.

Een super grote proficiat aan de hoofdorganisatoren, Ignaz  en Nik samen met hun crew die er toch wel een hele week gewerkt hebben en maanden er mee bezig zijn om zoiets fantastisch neer te zetten.

Bedankt aan iedereen die heeft meegeholpen èn een extra woordje van dank aan de mensen die last minute hamburgers hebben gebakken. Toog doen tot 00u30 en dan nog het hamburgerkraam bemannen omdat een buitenstaander ons last minute in de kou laat staan: chapeau Marc, Ina, Karine. Daarna hebben gelukkig Roger en Claudia overgenomen en als laatste Walter A en Patricia! Bedankt ook aan deze 2 laatste om alles nog af te kuisen en op te ruimen terwijl het ondertussen al wel 4u30 was.

Het was gewoon ongelofelijk en de fuif groeit elk jaar nog!

Uitdrukkingen die wij opgevangen hebben: “Op de fuif van Catba wil ik elk jaar zijn”, “ Ik was benieuwd hoe het er dit jaar weer zal uitzien”, “Wij noemen dit de fuif van het jaar” enz……..

 

Een super tevreden voorzitter

Cursiefje mei 2017

zaterdag 29 april 2017 - 11:31 door Nicole De Voeght

MISSCHIEN NOG KAMPIOEN VOOR DE DRUKSTE MAAND VAN HET SEIZOEN!

Als onze kern vandaag wint op Rijko zijn ze kampioen. Na een duidelijke overwinning tegen Hoboken/Mercurius vorige week, gerangschikt op de tweede plaats, hebben we toch wel bewezen, denk ik, dat we een klas hoger thuishoren. Alle supporters dus graag op post vanavond!! Als dit lukt vanavond, kunnen we rustig de laatste 2 wedstrijden van het seizoen uitbollen zonder stress want die is er al genoeg geweest!

Onze B-ploeg maakt ook nog kans om reekswinnaar te worden. Zij staan op de 2de plaats met 16 punten. Verde staat eerst met 18p. Ook onze C-ploeg staat op de 2de plaats met 13 punten.

En bij onze gewestelijke ploegen staat zowel Catba 3 als Catba 4 op de 2de plaats. Onze recreanten spelen vandaag hun laatste wedstrijd in de reguliere speelgelegenheid en gaan dan nog deelnemen aan enkele tornooien.

Dan komen we bij de jeugd. Onze U12 staat op de 2de plaats met 3 punten:2punten verwijderd van de eerste, Leuven A maar met een wedstrijd minder. Indien ze vandaag tegen Leuven winnen, komen ze gelijk. Onze U16 staat op de 3de plaats met 3 punten en onze U19 staat op de 3de plaats met 2 punten. En dan hebben we onze U6 die nog enkele weken verder traint en onze U8 en U10 die hun laatste speelgelegenheid hebben op zaterdag 13 mei: beiden op verplaatsing.

Dit wat het sportieve betreft!

Vóór de drukste maand van het seizoen start, hebben we dan nu zondag 30 april onze fuif. De organisatoren hebben al een hele drukke week achter de rug en het zal er zoals alle jaren weer bangelijk uit zien! Bedankt mannen! En dan start die drukke maand mei allereerst met de Dag van de arbeid nl 1 mei wat eigenlijk voor de meesten onder ons een platte rustdag is na een zeer vermoeiende en lange nacht.

Op zaterdag 6 mei om 15u gaat dan onze sponsornamiddag door. Confortplan komt dan een demo geven over alles wat met slapen te maken heeft. Deze namiddag brengt ons 500 euro op wanneer er zeker 60 mensen(30 koppels maar die stellen we desnoods zelf samen)aanwezig zijn. Geen aankoopverplichting!! Gewoon aanwezig zijn, een gratis consumptie ontvangen een nootje en chipsje op tafel en deelname aan de gratis tombola.

Ook staat de organisatie van de veldfinale jeugd ism de KBKB nog op de agenda die plaatsvindt op zaterdag 20 mei en waarvan iedereen in maart al op de hoogte is gebracht. Vorige dinsdag hebben we samengezeten met de KBKB over het wat en hoe en woensdag komen we met onze vrijwilligersverantwoordelijken bijeen om de taken te verdelen. Daarna zullen jullie dus gecontacteerd worden om mee te helpen.

In het weekend van 25 mei trekt onze jeugd dan op weekend naar Hoge Rielen en op zondag van datzelfde weekend trekken we naar het Sportpaleis om te tappen voor Ariana Grande. Oef, dat wat de evenementen betreft.

En dan hebben we nog onze massa vergaderingen die ook nog moeten plaatsvinden in de maand mei. De spelersvergadering van onze kern en kennismaking met de nieuwe trainers die plaatsvindt op woensdag 10 mei. Onze vergaderingen met de ouders van onze jeugdleden, U12-U16 en U19, die plaatsvinden op woensdag 17 mei. Hiervoor volgt ook nog een persoonlijke uitnodiging. Ook komt er nog een vergadering voor de gewestelijke ploegen en de recreanten aan, waarvan nog geen datum bekend is. Dan hebben we nog onze reguliere vergaderingen van RVB en Sportcomité en komt er ook nog een Buitengewone Algemene Vergadering aan van de KBKB met als hoofditems op de agenda: afschaffen van 2 A-ploegen per categorie per vereniging en een striktere reglementering van wedstrijdverschuivingen.

Door deze drukke maand mei zijn we dan ook genoodzaakt om het infomoment van onze U6-U8 en U10 in de maand juni te laten plaatsvinden. Deze datum zal nog tijdig gecommuniceerd worden.

Dan hebben we ook nog onze jaarlijkse succesvolle eindeseizoenactiviteit samen met onze kampioenenviering. Deze zal doorgaan op zaterdag 24 juni. Noteer dus al zeker deze datum in je agenda. Wat er juist te doen zal zijn die dag verneemt u nog op een later tijdstip, maar zoals altijd gaan we daar zeker weer een fantastische clubdag van maken. Kampioenen of reekswinnaars, hou deze datum dus ook zeker vrij!!!

Een hele boterham hé mensen, de maand mei! Vind je niet?

Cursiefje

donderdag 15 december 2016 - 16:18 door Nicole De Voeght

De laatste wedstrijden van 2016!

Nu zondag 18 december spelen we onze laatste wedstrijd van 2016. Onze kern neemt het op tegen Verde en we gaan zorgen voor een extraatje: vele supporters, ouders van onze U6, U8 en U10, die uitgenodigd worden om naar de wedstrijd te komen kijken terwijl hun kleine drotskes oplopen samen met onze spelers van de kern. Op dit moment staan we op plaats 6 met 3 punten. Thuis tegen Minerva 1 onverwacht punt gepakt en uit tegen Vobako de volle pot. Goe bezig! Moesten we dat welverdiende punt nog gekregen hebben tegen Riviera(gewoon schandalig bestolen), dan hadden we er al 4 gehad. Het is nu zo! Onze B- ploeg staat op de 3° plaats met 6 punten en onze C staat op de 5° plaats eveneens met 6 punten.

Bij onze gewestelijke ploegen heeft Catba 3 6 punten en staat op de 3°plaats en Catba 4 staat met 2 punten op de 6°plaats. En niet te vergeten onze recreanten die nu bijna wekelijks wedstrijden spelen en stilaan in topvorm geraken. Ze zijn nog altijd op zoek naar toppers die hun groep komen versterken.

Onze U16 is door zijn resultaten op het veld in de groeipolen gebleven en staat op de 3°plaats in het klassement met 5 punten. Knap mannen! Onze U12 is door de resultaten op het veld naar de nevenreeks gegaan in de zaal en staat momenteel op de 2°plaats met 8 punten. Onze U19 staat op de 7°plaats. Onze minicats( U8 en U10) hebben hun laatste zaalspeelgelegenheid van 2016 achter de rug. Samengevat zijn onze jeugdploegen goed bezig dankzij de volle inzet en toewijding van onze jeugdtrainers bijgestaan door Jiska en Ignaz die op regelmatige tijdstippen bijtraining geven. We zitten op de goede weg, mannen! En wat de aantallen betreft: bij de U6- U8 en U10 samen zitten we nu aan een 25 kindjes. Is dat geen goed resultaat!!!! Bedankt Denise en Vicky voor jullie inzet bij de werving!

Dit wat het sportieve betreft!

In 2016 was Catba gestart met de deelname aan de opleiding “Vrijwilligersvriendelijke sportclub”. Jeannine en Nicole namen hieraan deel. De 4° en laatste sessie vond plaats in november. De bedoeling is nu dat we een avond organiseren met onze vrijwilligers die volledig ondersteund wordt door de organisatie, FROS. Daar gaan we zekergevolg aan geven! Ook hebben Karel en ik reeds  4 sessies van de opleiding “Besturen met een visie “ achter de rug. Hiervan was de laatste sessie maandag 12 december. Wat hier nog volgt , zijn een visieavond in onze vereniging en een terugkomdag samen met de 6 verenigingen waarmee we de opleiding gevolgd hebben. En dan zijn we nu weeral in de laatste maand van 2016 beland. Aangezien de zaalperiode qua sociaal contact in de vereniging een triestige periode is, heeft het jeugdcomité eraan gedacht om nog een gezellige eindejaarsactiviteit te organiseren nl onze kersthappening en dit ten voordele van het  kunstgras. Deze happening vindt plaats op zaterdag 17 december. Probeer dus met z’n allen langs te komen op zaterdag en draag je steentje bij voor ons kunstgrasveld door een jenevertje te drinken, een braadworst te eten enz….

Laten we er gewoon een gezellige boel van maken met al onze leden, ouders, supporters enz.. Breng je vrienden en kennissen mee, maak reclame en vergeet zeker niet zelf te komen.

Vergeet ook niet om volgende data in jullie agenda te noteren voor januari:

14 januari:demonstratie confortplan

27 januari: nieuwjaarsreceptie

En gisteren vond onze koepelvergadering plaats waar alle comités samen met de Raad van Bestuur hebben komen toelichten waar we op Catba in alle geledingen mee bezig zijn. Ook hadden de comités vooraf een opdracht meegekregen om na te denken over een activiteit ten voordele van het kunstgras. Zoals reeds gezegd organiseert het jeugdcomité de kersthappening, gaat het sportcomité starten met een sweaterverkoop en gaan ze ook nog nadenken over de inhuldiging van het kunstgrasveld.

Ook de Raad van Bestuur moest hieraan zijn steentje bijdragen en zij gaan een afscheid organiseren van ons slijkerig zandbakgrasveld gevolgd door een winterbbq. Nu de termijn van onze stedenbouwkundige vergunning lopende is en de beslissing door het college zou genomen worden op het college van 3/2/2017, kunnen we stilaan plannen beginnen smeden. Ook zullen er nog steunkaarten verkocht worden ten voordele van ons kunstgrasveld.

En ook Ignaz werd uitgenodigd op het 2°deel van onze koepelvergadering want hij had al een activiteit in petto met de kern, nl een veilingavond. Meer nieuws over dit alles volgt nog.

Wie nog cadeautjes moet bestellen voor de kerstperiode; vergeet niet om via onze website eerst even naar bol.com of een andere firma te gaan kijken, want het levert een passieve sponsoring op voor onze vereniging. Vorige maand hebben we 74 euro ontvangen dank zij mensen van onze vereniging die of iets gekocht hebben via een firma of een weekendje hebben vastgelegd.

Beste Catbavrienden, nu rest me nog maar 1 ding en dat is onze jeugdleden een succesvol examen toe te wensen en al onze leden een prettig eindejaar te wensen.

Tot zaterdag aan de kraampjes!!!!!

 

 

Cursiefje september

vrijdag 9 september 2016 - 11:51 door Nicole De Voeght

Foto Nicole

NET GEEN 10 OP 10

 Aangezien het nieuwe schooljaar gestart is en nu ook de competitie vorig weekend, haalden we net geen 10 op 10

Onze A-ploeg en C-ploeg brachten elk 2 punten mee naar Deurne, onze B-ploeg spijtig genoeg niet. Zij lieten hun punten in Dendermonde. Jammer!

Catba 4 won hun spannende wedstrijd tegen Hove 2 en Catba 3 ging winnen  op Hoevenen; vandaar net geen  10 op 10. Ook speelt onze kern de volgende ronde van de Beker van België na winst tegen Kapellen. Zij nemen het nu vrijdag 9 september op tegen Floriant. Graag alle supporters op post aub!!

Onze recreanten starten hun speelgelegenheid pas op 24/9.

Onze U12 en U16 spelen zaterdag 10 september hun 2de dag nationaal tornooi; daar zal beslist worden of ze in een A-reeks, groeipolen of nevenreeks terechtkomen. Onze U19 heeft vorige zaterdag deelgenomen aan het nevenreeksentornooi op Kapellen en is dit weekend vrij.

Onze U6, U8 en U10 zijn op zaterdag 3 september gestart met trainen. De U8 en U10 nemen deel aan het nationaal tornooi op zaterdag 17 september. Hun speelgelegenheid start pas op zaterdag 1 oktober.

Dit wat het sportieve betreft.

Ons gewestelijk-en recreantentornooi was een succes. Er waren 5 gewestelijke ploegen maar spijtig genoeg maar 3 recreantenploegen!

Ook onze grote kuis was eigenlijk wel een succes. Zaterdag waren we maar met 14 mensen, waaronder toch weer een nieuw gezicht, Gwenny, maar de dag voordien waren er ook 10 recreanten aanwezig die op eigen initiatief gesolliciteerd hadden om de kleedkamers een grondige beurt te geven.

Wie voor het tornooi en/of voor de grote kuis zijn steentje heeft bijgedragen, alvast bedankt!

De evenementen van het sportpaleis zijn nu ook verdeeld onder de verenigingen. Deze zullen gepubliceerd worden in een apart artikel.

Vrijdag 14 oktober vindt ons Catbafeest plaats. We vieren dit jaar op z’n italiaans: vandaar de naam; ”La vita è bella a Catba! Vanaf dit weekend kan je inschrijven bij Carola of aan de muurkrant.

Laten we er een spetterend feest van maken!!

En dan last but not least wens ik al onze ploegen een sportief en succesvol seizoen toe!

 

 

Sportpaleis en Lotto Arena

vrijdag 9 september 2016 - 11:50 door Nicole De Voeght

SPORTPALEIS AND LOTTO ARENA, HERE WE COME!!

Zoals vorig seizoen hebben we opnieuw ingetekend om te tappen in het Sportpaleis en de Lotto Arena. Hiervoor hebben we natuurlijk weer vele tappers nodig, maar als ik het zo in de wandelgangen hoor, doen we dit met de glimlach. Maar liefst 55 medewerkers hebben zich hiervoor ingezet; waarvoor mijn oprechte dank. Jullie waren super gemotiveerde medewerkers !

Eind augustus vond dan de loting plaats voor het najaar van 2016 en werd verdeeld wat tot dan binnen was. Voor de tooguitbating van het sportpaleis hebben we ongeveer 20 mensen nodig; voor de Lotto Arena zijn dat er 10 à 15. Ook kunnen er nog enkele evenementen bijkomen in de Stadsschouwburg maar ook in de Lotto Arena.

Volgende data zijn dus vastgelegd voor Catba:

Don 06/10          SPP                        vanaf 19u30        Justin Bieber

Ma 17/10             lotto                      vanaf 12u-18u   European Open Tennis

Ma 17/10             lotto                      van 18u-22u       European Open Tennis

Di ??                      lotto      (tussen 25/10 en 8/11)  PAG Basket

Di ??                      lotto     (tussen 25/10 en 8/11)  PAG Basket

Don 10/11           sportpaleis         vanaf 19u30        Night of the proms

Za 3/12                 lotto                      vanaf 19u30        PAG Basket Bergen

Vrij 9/12               sportpaleis         vanaf 19u30        Clouseau danst

Dit zijn de data voor het najaar van 2016. Wie zich dus al wil opgeven voor een bepaald evenement, stuurt snel een mailtje naar mij. Eerst is eerst en er zitten een paar kanjers tussen, niet?

Hou er wel rekening mee dat mensen die zich opgeven zeker 18 jaar moeten zijn en niet mogen stempelen. Indien je stempelt, mag het enkel als je de toelating hebt van je regio-inspecteur.

Het sportpaleis neemt hierin geen enkel risico.

Ik hoop dat al onze leden en ouders hieraan net zoals vorig jaar zullen meewerken.

Contact

  • Sportvelden Boterlaar
    Peter Benoitlaan z/n
    2100 Deurne
    (kant Ruggeveldlaan)

  • T 0485 32 90 06
  • E info@catba.be