Catba A – Leuven A

maandag 5 maart 2018 - 10:02 door Marc Van Harneveldt

Catba – Leuven : Leuven op kruissnelheid niet te stoppen

Eindstand 19 – 28  rust  12 – 18

Catba : Jeroen De Groof (2), Ellen De Groof, Stine Jensen, Ilja ’t Jollyn (3), Jeroen Van Harneveldt (1),  Jolien Bastiaensen (3), Lander Bellemans (6), Illian de Bie, Dorien Verhaegen, Sabrina Van Peel (1), Vicky Van Laere (1), Joris Nijs (2)

Na 30” weten we al hoe laat het is vandaag want Timon Boeve knalt zijn eerste van 10 van de dag door de mand. Joris kan vanop de vrijworplijn gelijk stellen, waarna Leuven ons opnieuw onder druk zet. Lander schiet dan van ver binnen en het staat in 2 minuten tijd 2-2. Bij 2- 3 mist Catba een stip en 2 minuten later staat het 2-6. De broertjes Boeve schieten aan 100% de Catba defense aan diggelen. Na 10 minuten staat er een 4 – 10 op het scorebord en is het duidelijk dat Leuven vandaag een topdag heeft. Met nog 9 minuten tot aan de rust hebben de bezoekers al 16 keer de mand gevonden en probeert Catba er nog het beste van te maken. Uiteindelijk gaan we rusten met een 12-18 ruststand na een spetterende eerste helft waar Catba zeker niet slecht presteerde, maar waar de bezoekers ongelooflijk sterk afwerkten.

De 2e helft start net zoals de eerste periode met een verre knal uit zijn eerste schot van Timon Boeve. Leuven valt dan stil en met nog 15 minuten te gaan komt de thuisploeg terug tot op 6 doelpunten. Dichter komen we niet meer, waarna we moeten besluiten dat dit Leuven dit seizoen grote sprongen heeft gemaakt en veel sterker is geworden dan wij.

Met deze nederlaag wordt het duidelijk dat enkel een onverwachte overwinning volgende week tegen Meeuwen én een nederlaag op dezelfde speeldag van Minerva en/of Leuven ons weg kan houden van de voorlaatste plaats waaraan opnieuw een bezoek aan Herentals verbonden is net zoals vorig seizoen.

Marc Van Harneveldt

Catba B – Leuven B

maandag 5 maart 2018 - 10:01 door Marc Van Harneveldt

Catba B – Leuven B : Catba zegeviert opnieuw na een match waarin Leuven stevige weerstand blijft bieden

Eindstand : 24 – 19  rust 14 – 9

Dames : Vicky (1), Silke, Jessie (1), Ellen (3)

Heren : Illian (4), Martijn (7), Jeroen VH (7), Nik (1)

Catba start als een sneltrein aan de match en na iets meer dan een minuut staat er al een 3-0 op het bord. Illian, Martijn en Jeroen VH knalden hun eerste schot al direct binnen. De Leuvenaars komen dan terug tot 4-3, maar Martijn en Jeroen zetten ons terug op 6-3. Nog laten de bezoekers hun prooi niet los en bij 7-7, na een schitterend doelpunt van Illian in de draai komen we voor het eerst los van de tegenstander door toedoen van Nik, Jeroen en Martijn. Net voor rust zijn het tenslotte opnieuw Jeroen en Martijn naast Ellen die de 14-9 terechte ruststand op het bord zetten.

De 2e helft blijven we op ons elan verder gaan al is het lovenswaardig hoe de bezoekers ons dwingen om bij de les te blijven. Ellen, Illian en Jeroen laten ons comfortabel aan de leiding blijven, terwijl Vicky en Jessie in het slot van de match hun duit nog in het zakje doen. Opnieuw een knappe overwinning van onze reserven die volgende week in de laatste partij tegen Meeuwen hun 2e plaats mogen verdedigen. Nu al kunnen we spreken van een erg sterke prestatie van onze reserven die hopelijk volgende week nog kan afgerond worden met een “happy end”.

Marc Van Harneveldt

Putse A – Catba A

dinsdag 27 februari 2018 - 13:54 door Marc Van Arneveldt

Putse – Catba : Putse is een team dat klaar is voor de Topleague

Eindstand 31 – 11  rust  15 – 7

Catba : Jeroen De Groof (4) , Evy Van Harneveldt (1), Ellen De Groof, Vicky Van Laere, Stine Jensen, Sabrina Van Peel,  Ilja ’t Jollyn (1), Jeroen Van Harneveldt (1),  Jolien Bastiaensen,  Illian de Bie(1), Nik Van Eeckhoven

De match start flitsend voor Putse want na 7 minuten staat het al 4-0. Jeroen de Groof brengt ons terug in de match na 2 mooie schots, waarna Ilja ’t Jollyn en opnieuw Jeroen De Groof de 5-4 binnen leggen. Aan Putse zijde zijn het vooral Seppe Geens en Arne Beeck die de dienst uitmaken. Illian De Bie en Evy Van Harneveldt houden ons nog even in de match maar bij 13-6 is het al duidelijk dat tegen dit Putse niets te beginnen valt. Als zij op dit niveau blijven afwerken zullen zij zeker opnieuw naar Herentals gaan voor een runner-up match net zoals vorig seizoen.

Over de 2e helft kunnen we heel kort zijn. Seppe en Thijs Geens blijven afwerken aan een ongezien percentage waardoor er bij 26-7 een 11-0 werd geplaatst. Game over and out

Voor Catba dat met veel moed en inzet blijft spelen zit er niets anders op dan volgende week de match tegen Leuven thuis te winnen. Op hoop van zegen.

Marc Van Harneveldt

Putse B – Catba B

dinsdag 27 februari 2018 - 13:52 door Marc Van Arneveldt

Putse B – Catba B : Catba reserven moeten meerdere erkennen in Putse dat terecht kampioen wordt als beste B-team in de reeks

Eindstand : 30 – 20  rust 19 – 10

Dames : Dorien (1), Silke, Stine, Jolien B (2), Jessie

Heren : Lander (1), Joris (9), Jeroen VH (2), Martijn (4), Toon (1)

De verwachtingen voor deze wedstrijd waren hoog gespannen. Voor het eerst in jaren hebben we met de reserven een schitterend parcours afgelegd in de promoleague en kunnen we aanspraak maken op een toppositie – misschien een titel – in de reservenreeks.

Anderzijds waren de supporters realistisch. De heenmatch, onze enige verliespartij tot nog toe, werd verloren met 14 – 27.

We starten vrij moeilijk aan de match en komen vrij snel 3-1 achter, maar bij 5-4 is het duidelijk dat we vandaag alles in het werk zullen stellen om het laken naar ons te trekken.  Bij 6-5 hebben Joris, Jeroen VH en Lander de mand al gevonden. Op dat moment plaatst Putse een tussenspurt en wordt een eerst 4-puntenkloof op het bord gezet. De afwerking bij de thuisploeg is fenomenaal. 70% tot 80% schotpercentage is zeker niet overdreven. Bij 12-6 lijkt de match al gespeeld, maar Joris en Martijn zetten opnieuw een speelbare 13-9 op het bord. In 4 minuten tijd knallen de Puttenaars echter 5 maal door de mand en is het duidelijk dat ze vandaag een topdag hebben. Bij 19-10 gaan we rusten na een verdienstelijke eerste helft van onze reserven, maar het afwerkingspercentage van de thuisploeg is outstanding.

De 2e helft loopt de thuisploeg verder weg naar 27-15 en wordt het ganse geel-blauwe team bedankt met een applausvervanging. Uiteindelijk wordt het 30-20 en moeten we besluiten dat de verdiende kampioen in de promoleague reservenreeks Putse is.

Ons B-team heeft echter een schitterende campagne achter de rug tot nog toe. Hopelijk kunnen we de goede prestaties de laatste 2 weken verder zetten en onszelf belonen met een erg knappe 2e plaats. Totaal onverwacht maar zeker en vast dubbel en dik verdient.

Marc Van Harneveldt

Catba B – Sikopi B

maandag 19 februari 2018 - 09:29 door Marc Van Harneveldt

Catba B – Sikopi B : Catba omzeilt “Sikopi klip” en gaat als medeleider in de reeks de laatste rechte lijn in

Eindstand : 19 – 18  rust 13 – 10

Dames : Vicky (1), Silke, Sabrina (1), Dorien (1)

Heren : Nik (5),  Jeroen VH (5), Martijn (3), Joris (3)

Als we vandaag winnen met onze reserven tegen Sikopi kunnen we volgende week de match om de titel in Putse spelen, aangezien Putse op zaterdagavond een punt liet tegen Meeuwen.

Na 9 minuten staat het al 6-1 in het voordeel van de Cats met doelpunten van Joris – 2 stippen, Jeroen VH, 2 maal Martijn en Sabrina. Sikopi schiet dan wakker en begint te knagen aan de achterstand. Via Nik, Dorien en Jeroen gaat het dan naar 10 – 6 met nog 8 minuten tot aan de rust. Uiteindelijk gaan we rusten met 3 doelpunten voorsprong tegen een taai Sikopi, nadat opnieuw Joris, Jeroen en Nik de mand weten hangen.

De 2e helft starten we opnieuw sterk en bouwen we onze voorsprong uit naar 6 verschil dankzij Martijn, Jeroen, Nik en Vicky. Met nog 10 minuten te gaan staat het 19-14 en lijkt de buit binnen, maar de pioniers blijven vechten voor elke bal en slagen er nog in terug te komen tot 19-18.

Toch opnieuw een erg knappe zege van de Catba subs die door deze overwinning als medeleider volgende week Putse, de ploeg met de breedste kern in de Promoleague, mogen bekampen. Inzet is waarschijnlijk de titel in de promoleague reserven al moeten we in onze laatste match ook nog Meeuwen aan banden leggen.

Come and see next week in Putte…

Marc Van Harneveldt