Catba A – Leuven A

maandag 16 april 2018 - 17:01 door Marc Van Harneveldt

Catba – Leuven : Eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgras eindigt op een gelijkspel

Eindstand 19 – 19  rust  10 – 7

Catba : Jeroen De Groof (3), Ellen De Groof, Stine Jensen (1), Jeroen Van Harneveldt (1), Nik Van Eeckhoven (3), Dorien Verhaegen (1), Vicky Van Laere, Joris Nijs (8), Ilja ’t Jollyn, Jolien Bastiaensen

Onder een aangename voorjaarszon en op onze nieuwe schitterende kunstgras accommodatie, van een “total make-over” gesproken, wordt de terugronde veld op gang geschoten. Leuven is de tegenstander van dienst en zoals we weten is dit een tegenstander die ons niet goed ligt en die de voorbije jaren een enorme vooruitgang heeft geboekt.

De match begint goed voor de thuisploeg en al snel staan we 5-3 voor, door doelpunten van Jeroen De Groof, Dorien Vehaegen, Joris Nijs en Jeroen Van Harneveldt. Stine Jensen, Joris Nijs en Nik Van Eeckhoven zetten een 4-puntenkloof op het bord en het lijkt erop dat we vandaag tegen het gehandicapte Leuven, zonder Kobe Neyens en zonder één van de Boeve “brothers”,  de punten zullen thuishouden.

De bezoekers blijven echter aanknopen en het zijn Jeroen De Groof en Joris Nijs die de verdiende 10-7 rustcijfers vastleggen.

De 2e helft krijgen we hetzelfde spelbeeld. Catba blijft scoren, terwijl Leuven blijft aanklampen. Aan de bezoekerszijde blijft men erin geloven. Er worden dan ook constant wissels doorgevoerd om meer vat te krijgen op onze Cats.

Met nog 11 minuten voor de boeg staat het 18-14, door onder meer doelpunten van Ilja ’t Jollyn,Joris Nijs en Nik Van Eeckhoven en lijkt het erop dat de match gespeeld is en de broodnodige punten in Deurne zullen blijven. Niets is echter minder waar. In enkele minuten tijd wordt het 18 – 18. Joris Nijs knalt dan van ver zijn 8ste van de dag binnen en opnieuw lijkt de buit binnen, maar tijdens een van de laatste aanvallen kan Leuven opnieuw tegenscoren en moet de thuisploeg die gans de match royaal de leiding had een gelijkspel toestaan. Met nog wedstrijden tegen Minerva, Temse, Hoboken, Putse en Riviera voor de boeg zal er nog een stevig potje geknokt worden om de laatste 2 plaatsen in de reeks te vermijden tijdens de slotfase van de competitie. Volgende week staat alvast de 4 puntenmatch tegen Temse op het programma. Bij winst laten we de rode lantaarn aan de Waaslanders en kunnen we zelf proberen om van de 2 laatste plaatsen weg te blijven.

Marc Van Harneveldt

Play-down Catba – Verde

maandag 19 maart 2018 - 09:41 door Marc Van Harneveldt

Play-down Catba – Verde : Nipte zege zorgt voor het behoud in promoleague

Eindstand 17-16  rust  11-11

Catba : Jeroen De Groof (3), Ellen De Groof(2), Stine Jensen, Jeroen Van Harneveldt (4), Illian de Bie (3), Nik Van Eeckhoven (3), Dorien Verhaegen, Sabrina Van Peel, Vicky Van Laere, Joris Nijs (2), Martijn Peeren

Net zoals vorig jaar moeten we vandaag weer aan de bak om te strijden voor het behoud in de promoleague. We namen een erg sterke start tijdens de zaalcompetitie met een 5 op 6, waarna we een zeer magere 3 op 22 bij elkaar sprokkelden. Er zit dus niets anders op dan vandaag opnieuw onder erg stresserende omstandigheden ons hachje proberen te redden net zoals vorig seizoen in Herentals.

Belangrijk gegeven vandaag is het feit dat Verde voor onze fanions altijd moeilijk bespeelbaar is, terwijl we daarnaast ook geen beroep kunnen doen op Ilja ’t Jollyn, Jolien Bastiaenssen en Evy Van Harneveldt om ons 16-tal samen te stellen voor deze erg belangrijke confrontatie.

De match schiet erg snel uit de startblokken want binnen de minuut hangen de bordjes al op 1-1. De match gaat erg snel over en weer met vooral Catba dat de toon en het ritme aangeeft, maar aan de andere zijde is het Verde dat bijna vanuit iedere kans een doelpunt weet te scoren. Bij 5-7 in het voordeel van Verde kan Catba erop en erover gaan en met nog enkele minuten voor de rust prijkt er een 11-9 op het scorebord. Verde kan echter opnieuw bijbenen en met een 11-11 score gaan we de rust in na een erg aangename eerste helft.

De 2e helft is het duidelijk dat de zenuwen een rol beginnen spelen en het duurt erg lang voor de vizieren terug in de juiste richting afgesteld staan. Verde komt uiteindelijk terug op voorsprong, 11 -13 en coach De Vogelaere grijpt in met 3 vervangingen in enkele minuten tijd. Sabrina Van Peel, Martijn Peeren en Illian De Bie komen in de plaats van Nik Van Eeckhoven, Joris Nijs en Vicky Van Laere. Bij 13 – 15 met nog 7 minuten te gaan is het Illian De Bie die met 2 verre knallen van achter de mand de score in evenwicht brengt, waarna Verde opnieuw kan uitlopen. Een doelpoging van Nik Van Eeckhoven wordt foutief gestuit, waarna Nik, na een time-out, opnieuw vanop de stip 16-16 kan aantekenen.

Uiteindelijk is het Illian De Bie die matchwinnaar wordt met een schitterende 3e verre knal vanuit een zelfde hoek in het veld. Het heeft net zoals vorig jaar aan een zijden draadje gehangen om in promoleague te blijven maar opnieuw zijn onze fanions erin geslaagd, na een verschrikkelijk spannende en enerverende partij, om hun plaatsje veilig te stellen.

Proficiat aan het volledige team. Op nu naar het vervolg van de veldcompetitie op ons nieuwe kunstgrasveld.

Marc Van Harneveldt

Catba A – Leuven A

maandag 5 maart 2018 - 10:02 door Marc Van Harneveldt

Catba – Leuven : Leuven op kruissnelheid niet te stoppen

Eindstand 19 – 28  rust  12 – 18

Catba : Jeroen De Groof (2), Ellen De Groof, Stine Jensen, Ilja ’t Jollyn (3), Jeroen Van Harneveldt (1),  Jolien Bastiaensen (3), Lander Bellemans (6), Illian de Bie, Dorien Verhaegen, Sabrina Van Peel (1), Vicky Van Laere (1), Joris Nijs (2)

Na 30” weten we al hoe laat het is vandaag want Timon Boeve knalt zijn eerste van 10 van de dag door de mand. Joris kan vanop de vrijworplijn gelijk stellen, waarna Leuven ons opnieuw onder druk zet. Lander schiet dan van ver binnen en het staat in 2 minuten tijd 2-2. Bij 2- 3 mist Catba een stip en 2 minuten later staat het 2-6. De broertjes Boeve schieten aan 100% de Catba defense aan diggelen. Na 10 minuten staat er een 4 – 10 op het scorebord en is het duidelijk dat Leuven vandaag een topdag heeft. Met nog 9 minuten tot aan de rust hebben de bezoekers al 16 keer de mand gevonden en probeert Catba er nog het beste van te maken. Uiteindelijk gaan we rusten met een 12-18 ruststand na een spetterende eerste helft waar Catba zeker niet slecht presteerde, maar waar de bezoekers ongelooflijk sterk afwerkten.

De 2e helft start net zoals de eerste periode met een verre knal uit zijn eerste schot van Timon Boeve. Leuven valt dan stil en met nog 15 minuten te gaan komt de thuisploeg terug tot op 6 doelpunten. Dichter komen we niet meer, waarna we moeten besluiten dat dit Leuven dit seizoen grote sprongen heeft gemaakt en veel sterker is geworden dan wij.

Met deze nederlaag wordt het duidelijk dat enkel een onverwachte overwinning volgende week tegen Meeuwen én een nederlaag op dezelfde speeldag van Minerva en/of Leuven ons weg kan houden van de voorlaatste plaats waaraan opnieuw een bezoek aan Herentals verbonden is net zoals vorig seizoen.

Marc Van Harneveldt

Catba B – Leuven B

maandag 5 maart 2018 - 10:01 door Marc Van Harneveldt

Catba B – Leuven B : Catba zegeviert opnieuw na een match waarin Leuven stevige weerstand blijft bieden

Eindstand : 24 – 19  rust 14 – 9

Dames : Vicky (1), Silke, Jessie (1), Ellen (3)

Heren : Illian (4), Martijn (7), Jeroen VH (7), Nik (1)

Catba start als een sneltrein aan de match en na iets meer dan een minuut staat er al een 3-0 op het bord. Illian, Martijn en Jeroen VH knalden hun eerste schot al direct binnen. De Leuvenaars komen dan terug tot 4-3, maar Martijn en Jeroen zetten ons terug op 6-3. Nog laten de bezoekers hun prooi niet los en bij 7-7, na een schitterend doelpunt van Illian in de draai komen we voor het eerst los van de tegenstander door toedoen van Nik, Jeroen en Martijn. Net voor rust zijn het tenslotte opnieuw Jeroen en Martijn naast Ellen die de 14-9 terechte ruststand op het bord zetten.

De 2e helft blijven we op ons elan verder gaan al is het lovenswaardig hoe de bezoekers ons dwingen om bij de les te blijven. Ellen, Illian en Jeroen laten ons comfortabel aan de leiding blijven, terwijl Vicky en Jessie in het slot van de match hun duit nog in het zakje doen. Opnieuw een knappe overwinning van onze reserven die volgende week in de laatste partij tegen Meeuwen hun 2e plaats mogen verdedigen. Nu al kunnen we spreken van een erg sterke prestatie van onze reserven die hopelijk volgende week nog kan afgerond worden met een “happy end”.

Marc Van Harneveldt

Putse A – Catba A

dinsdag 27 februari 2018 - 13:54 door Marc Van Arneveldt

Putse – Catba : Putse is een team dat klaar is voor de Topleague

Eindstand 31 – 11  rust  15 – 7

Catba : Jeroen De Groof (4) , Evy Van Harneveldt (1), Ellen De Groof, Vicky Van Laere, Stine Jensen, Sabrina Van Peel,  Ilja ’t Jollyn (1), Jeroen Van Harneveldt (1),  Jolien Bastiaensen,  Illian de Bie(1), Nik Van Eeckhoven

De match start flitsend voor Putse want na 7 minuten staat het al 4-0. Jeroen de Groof brengt ons terug in de match na 2 mooie schots, waarna Ilja ’t Jollyn en opnieuw Jeroen De Groof de 5-4 binnen leggen. Aan Putse zijde zijn het vooral Seppe Geens en Arne Beeck die de dienst uitmaken. Illian De Bie en Evy Van Harneveldt houden ons nog even in de match maar bij 13-6 is het al duidelijk dat tegen dit Putse niets te beginnen valt. Als zij op dit niveau blijven afwerken zullen zij zeker opnieuw naar Herentals gaan voor een runner-up match net zoals vorig seizoen.

Over de 2e helft kunnen we heel kort zijn. Seppe en Thijs Geens blijven afwerken aan een ongezien percentage waardoor er bij 26-7 een 11-0 werd geplaatst. Game over and out

Voor Catba dat met veel moed en inzet blijft spelen zit er niets anders op dan volgende week de match tegen Leuven thuis te winnen. Op hoop van zegen.

Marc Van Harneveldt