Catba A – Hoboken A

woensdag 18 oktober 2017 - 22:49 door Marc Van Harneveldt

Catba – Hoboken : Bezoekers halen het na knotsgekke wedstrijd

Eindstand 19 – 21  rust 14 – 8

Catba : Joris Nijs (8), Jeroen De Groof (1), Evy Van Harneveldt (1), Ellen De Groof (1), Jolien Bastiaenssens, Stine Jensen (2) Ilja ’t Jollyn (1), Lander Bellemans, Dimi Avondts, Sabrina Van Peel, Jeroen Van Harneveldt (4), Silke Binnemans, Vicky Van Laere (1)

Vandaag staat er een 4-puntenmatch op het programma. De weersomstandigheden zijn schitterend dus we verwachten na de match van onze reserven ook een knaller van een match van ons A-team.

De eerste helft start veelbelovend en tot 5- 3 gaat de match vrij gelijk op. Vanaf dat ogenblik is het al Catba wat de klok slaat en lopen we weg naar een 14 – 8 ruststand. Spijtig genoeg moeten we Evy vervangen met een stevige kniekwetsuur nadat ze foutief gestopt werd op doorloper. Bij 14 – 8 lijkt de match gespeeld en ziet het er erg goed uit voor Catba. We scoren over vele handen en de aanvallen, zowel als de afwerking zijn van een hoog niveau.

De 2e helft begint in dezelfde flow, want na 7 minuten staat er een maximale voorsprong van 17 – 9 op het bord. Wat er dan gebeurt is zelden gezien op een korfbalveld.

Catba krijgt geen bal meer door de mand en Hoboken knabbelt aanval na aanval aan zijn achterstand. Met nog 20 minuten voor de boeg staat het 18 – 14 en lijkt er nog geen vuiltje aan de lucht. De bezoekers blijven echter scoren aan een erg hoog percentage en uiteindelijk wordt het 19 – 19 met nog 9 minuten voor de boeg. Ook de laatste 2 doelpunten van de dag zijn van de bezoekers, waarna zowel de bezoekers als de thuisploeg nog missen vanop de stip.

Een onwaarschijnlijke afloop van deze wedstrijd waarbij Catba de beker moet ledigen tot op de bodem en met lege handen achterblijft na een wedstrijd waarin het 50 minuten alles in handen had.

 

Marc Van Harneveldt

Catba B – Hoboken B

woensdag 18 oktober 2017 - 22:48 door Marc Van Harneveldt

Catba B – Hoboken : Knappe zege van onze reserven na champagnekorfbal

Eindstand : 26 – 13

Dames : Sabrina (1), Silke (2), Dorien, Jessie (2), Jolien (4)

Heren : Illian (3), Lander (6), Toon (5), Dimi (3)

Onze reserven doen het de laatste weken erg goed. Vandaag zijn de omstandigheden perfect en de tegenstander is zeker niet van de sterkste. Dit alles betekent dat we als supporters een knaller van een prestatie verwachten. We worden vandaag zeker niet tekort gedaan qua spektakel.

De match start gelijk opgaand tot een 7 – 5 tussenstand. Zowel Catba als de bezoekers weten de mand zeer goed hangen en we zijn al vanaf het begin getuige van een erg aangenaam kijkstuk.

We blijven zeer knap vanuit alle hoeken van het veld scoren en lopen verder weg naar 17 – 6. Op dat moment kan de tegenstander nog eens scoren. Uiteindelijk wordt het 26 – 13.

Een zelden geziene score voor onze reserven met een verdiende overwinning als gevolg. We sluiten de heenronde af met een knappe 8 op 14. Daarenboven prijken we op de 3e plaats net na Riviera. Knap werk van onze reserven wat ons doet hopen op meer tijdens de zaal en de terugronde.

Marc Van Harneveldt

Bekerwedstrijd U10

zondag 8 oktober 2017 - 10:51 door Nicole De Voeght

Wie denkt dat het ontspannend is om tijdens het seizoen een weekje vakantie in het zuiden door te brengen, is wel mis.

Om 15u staat de bekerwedstrijd 1/8 finale op het programma van onze U10.

Verslaggever van dienst aan de voorzitter is onze jeugdcoördinator Denise.

Van 1-3 gaan we naar 3-3. Daarna naar 3-5 en dan naar 5-5 en het einde nadert met verlengingen als gevolg.

Tijdens de verlengingen maken we dan toch die 6-5, maar Boeckenberg scoort nog de 6-6; dus strafworpen! Wel die heb ik live mogen meemaken want dan heeft Denise me gewoon opgebeld. Spannend maar wij hebben altijd voorgestaan en deze 1/8 bekerfinale dan ook gewonnen met verlengingen en strafworpen.

Wat een stress voor onze kids van 8 en 9 jaar! Ik ben echt fier op onze ploeg, coaches en ploegleider voor deze knappe prestaties.Dit betekent dat we doorgaan naar de 1/4 finale die gespeeld wordt op zaterdag 28 oktober eveneens op ons terrein te 15u. Ik vermoed dat zeker de helft van Catba dan aanwezig zal zijn!

Nicole

Riviera A – Catba A

zaterdag 30 september 2017 - 16:24 door m

Riviera – Catba : Riviera vooral in de 2e helft veel sterker

Eindstand 24 – 13  rust 11 – 7

Catba : Joris Nijs (3), Jeroen De Groof (1), Evy Van Harneveldt (1), Ellen De Groof (1), Jolien Bastiaenssens, Stine Jensen (1) Ilja ’t Jollyn (1), Illian De Bie (1), Dimi Avondts (2), Nik Van Eeckhoven (2)

We starten vandaag erg slap na de 2 goede wedstrijden van vorige week, die spijtig genoeg geen punten in het bakje meebrachten. Na een goede 5 minuten staan we namelijk al 4 – 0 in het krijt. Via Ellen, Joris en Dimi komen we terug tot 6 – 4. Bij 8 – 6 zitten we via een mooi schot van Stine nog steeds in de match, maar uiteindelijk moeten we gaan rusten met dezelfde 4-puntenkloof die er bij aanvang van de match ook al was…

De 2e helft blijven we nog een 5-tal minuten in de match tot 12 – 8  via een mooi schot van Illian, maar van dan af loopt Riviera eenvoudig weg via enkele mooie schots en een groot aantal defensieve fouten. We verdedigen te onstuimig waardoor we keer op keer op een strafworp lopen. Bij 17 – 8 is de match al lang gespeeld, wanneer Dimi, Ilja en Nik nog enkele keren kunnen scoren. Uiteindelijk wordt het 24 – 13. Een duidelijke maar overdreven overwinning van een thuisploeg die vooral veel sterker afwerkte, net het bedje waar we al een hele tijd op regelmatige basis ziek in zijn.

Marc Van Harneveldt

Riviera B – Catba B

zaterdag 30 september 2017 - 16:23 door Marc Van Harneveldt

Riviera B – Catba : Nipte maar verdiende overwinning van onze reserven

Eindstand : 12 – 13 – rust 5 – 7

Dames : Sabrina (1), Silke (1), Jessie (2), Vicky (1)

Heren : Jeroen VH (2), Lander (2), Nik (2), Toon (1), Ilja (1)

Riviera in nieuwe outfit en met een team dat sterk verjongd is, is vandaag de gastheer. Via Nik, Sabrina, Jessie, Silke en Jeroen VH lopen we uit naar 3 – 5. Riviera blijft goed aanklampen en uiteindelijk gaan we rusten met een 5 – 7 voorsprong na nog 2 verre knallen van Lander en Jeroen VH.

De 2e helft is nog maar net gestart wanneer Jeroen VH zich kwetst aan zijn duim in een luchtduel, terwijl Riviera op kousenvoeten van 5 – 7 naar 9 – 7 gaat . Via Jessie en een ingevallen Ilja voor Jeroen VH wordt het 10 – 9. We blijven om en om scoren met de thuisploeg tot Lander en Toon zorgen voor een 11 – 12 voorsprong. Het is uiteindelijk Vicky die de 12 – 13 binnenschiet.

Verdiende zege van onze reserven na enkele knappe wedstrijden de laatste weken zonder de daaraan gekoppelde puntenwinst.

Marc Van Harneveldt