Verslagen • Catba K.C

Verde – Catba

maandag 15 mei 2017 - 10:44 door Marc Van Harneveldt

Catba – Verde : Einde seizoen match winnend afgesloten

Eindstand 16 – 11  rust 8 – 8

Catba : Joris Nijs (5), Nik Van Eeckhoven (5), Dorien Verhaegen, Jeroen De Groof (3), Evy Van Harneveldt, Sabrina Van Peel (1), Ilja ’t Jollyn, Laura Verhelst (1), Jeroen Van Harneveldt, Dimitri Avondts, Stine Jensen, Jolien Bastiaenssen (1), Ellen De Groof, Vicky Van Laere, Illian De Bie, Dimitri Speder

Een wedstrijd zonder inzet vandaag want de dobbelstenen zijn al enkele weken geworpen in Hoofdklasse 1 voor Catba. Misschien nog één belangrijk feit, “de eer”, om vandaag de nederlaag in de zaal tegen Verde van enkele maanden terug goed te maken en dus de puntjes op de “i” te zetten.

Verde begint opnieuw erg sterk aan de match vandaag en loopt 0 -3 uit. Na een half uur staat het 5 – 7 en zien we aan beide zijden 2 teams die veel last hebben met de strakke wind, die deze week wel zomers aanvoelt. In de laatste 5 minuten van de 1e helft slaat de Catba motor dan wel terug aan, na het stilvallen vorige week in de 2e helft. Uiteindelijk gaan we rusten bij een 8 – 8 score.

De 2e helft leggen we er zelf opnieuw 8 in het mandje, terwijl bij Verde de kaars helemaal uitgaat. De ganse Catba bank komt dan in het veld, terwijl bij Verde een aantal spelers stoppen op het hoogste niveau met korfballen en de spelers en speelsters bedankt worden voor hun jarenlange inzet voor het team.

(more…)

Ganda A – Catba A

woensdag 10 mei 2017 - 09:01 door Marc Van Harneveldt

Ganda – Catba : Licht gaat uit in de 2e helft bij de kampioenen

Eindstand 14 – 12  rust 5 – 11

Catba : Joris Nijs, Nik Van Eeckhoven, Dorien Verhaegen (2), Jeroen De Groof (3), Evy Van Harneveldt (2), Sabrina Van Peel, Ilja ’t Jollyn(1), Laura Verhelst, Jeroen Van Harneveldt (3), Dimitri Avondts (1)

Winters aanvoelende omstandigheden zegden vele supporters dat we geen aangenaam kijkstuk zouden zien vandaag. Het resultaat op het einde van de match was duidelijk. Ganda was zwak maar scoorde enkele doelpunten meer, Catba speelde een erg verdienstelijke eerste helft maar had geen energie meer om de bal door het mandje te krijgen in de 2e periode.

De 1ste helft zijn we heer en meester en vooral Jeroen De Groof en Evy Van Harneveldt zijn zowat ongrijpbaar voor hun tegenstanders. We gaan rusten met 6 doelpunten voorsprong op het conto, maar hebben ook 2 stippen de nek omgewrongen.

De 2e helft lukt er werkelijk niets meer en is het ook duidelijk dat de scheids wat meer spanning in de match wil brengen. We zien een kampioenen team, ondanks een zeer sterke oefenwedstrijd tegen Riviera met maar liefst een 24 – 29 uitslag vrijdagavond, dat vandaag in de 2e helft volledig stilvalt.

Het is duidelijk dat het vat leeg is en dat het tijd is voor een verdiende pauze van 2,5 maand om de batterijen terug op te laden. Door de overwinning van Ganda moet volgende week Hoboken 2000 nog winnen om uiteindelijk de promotie naar de promoleague samen met ons te maken.

Hopelijk kan ons kampioenen team volgende week op een ontspannen wijze volgende week nog even flitsen in de laatste match tegen Verde waar we nog een appeltje mee te schillen hebben na de nederlaag in de zaal van enkele maanden terug.

Marc Van Harneveldt

Ganda B – Catba B

woensdag 10 mei 2017 - 09:00 door Marc Van Harneveldt

Ganda B – Catba : Catba reserven blijven in de running voor de titel na mooie overwinning

Dames : Ellen, Stine (2), Jolien B (2), Vicky (1)

Heren : Joris (2), Nik (2), Dimitri (1), Illian (4)

Met nog 2 matchen te gaan maken onze “substitutes” nog altijd kans op de titel. De opdracht is duidelijk : vandaag de moeilijke verplaatsing naar Ganda positief afsluiten en volgende week tegen rechtstreekse concurrent Verde met 4 doelpunten verschil winnen.

De wedstrijdomstandigheden zijn op zijn minst moeilijk te noemen vandaag. Keiharde ijzige wind die zijdelings over het veld blaast waardoor de temperatuur winters aanvoelt.

De eerste helft start aangenaam maar scoren is geen sinecure met een wind die een enorme vat heeft op het schot. 2 keer Illian, Nik, Joris en Stine brengen ons naar een 3 – 5 tussenscore diep in de 1ste helft. Ganda komt nog tot op 1 doelpunt, maar zet Jolien net voor rust de 4 – 6 op het bord.

De 2e helft lopen we via onze dames, Vicky, Stine en Jolien naar een 5 – 9 tussenscore en zien we de moed bij de thuisploeg in de schoenen zakken. Nik, 2 maal illian, Joris en Dimitri zetten de verdiende 7 – 14 uiteindelijk op het bord. Volgende week is de opdracht duidelijk. Winst met 4 doelpunten verschil levert ook in de reservenreeks een titel op. De supporters kijken er al naar uit.

Marc Van Harneveldt

Rijko A – Catba A

zondag 30 april 2017 - 16:28 door Marc Van Harneveldt

Rijko – Catba : Catba kampioen na een aangename wedstrijd tegen een verdienstelijk Rijko

Eindstand 10 – 19  rust 8 – 11

Catba : Joris Nijs (6), Nik Van Eeckhoven (5), Dorien Verhaegen, Jeroen De Groof (1), Evy Van Harneveldt (2), Vicky Van Laere, Sabrina Van Peel, Ilja ’t Jollyn(4), Illian De Bie (1), Laura Verhelst

Vandaag kan Catba de kers op de taart zetten door te winnen op Rijko. De wedstrijdomstandigheden zijn redelijk goed, al is het zo laat op de avond toch wel frisjes in deze tijd van het jaar.

Rijko start sterk en loopt 3 – 1 uit, enkel Joris kan vanop de vrijworplijn scoren. Joris mist dan een stip maar knalt 2 maal van ver binnen en de bordjes staan terug gelijk. Evy, Ilja en Nik vanop de stip brengen ons naar 7 – 7, waarna onze Cats een driepuntenkloof aantekenen 7 – 10 die aan de rust er nog steeds staat, 8 – 11. Aangenaam kijkstuk vandaag met een sterk uit de verf komende thuisacht. Hoe zij zo laag staan in deze competitie is voor velen onder ons een raadsel.

De 2e helft krijgen we het wekelijkse dipje te verwerken en duurt het 11 minuten voor in het schemerdonker Nik de score kan laten oplopen naar 8 – 12. Van dan af komt Rijko niet meer in het stuk voor qua afwerking. Kansen genoeg aan beide zijden maar enkel de bezoekers slagen erin te scoren. Uiteindelijk zijn het Evy, Nik, Ilja en Joris die ons naar 9 – 17 brengen met nog 5 minuten te gaan. Het slotakkoord is deze week weggelegd voor Illian en Ilja.

10 – 19 is een mooie score om de titel bij te vieren. Fijn om volgend jaar terug een reeks hoger mee te ballen, want laat ons eerlijk zijn, ons team hoort zeker in de middenmoot thuis van de promoleague.

Proficiat aan alle spelers en speelsters die dit jaar deze titel mee hebben gerealiseerd. Hopelijk kunnen ook onze reserven de puntjes nog op de “i” zetten door ook in hun reeks alsnog de hoofdprijs te pakken in de laatste 2 wedstrijden.

Marc Van Harneveldt

Catba B – Hoboken 2000

maandag 24 april 2017 - 07:16 door Marc Van Harneveldt

Catba B – Hoboken B : Catba wint na aangename en productieve match

Dames : Ellen (4), Stine, Jolien B (2), Jessie

Heren : Joris (6), Jeroen VH (3), Dimitri Avondts (7), Dimi, Joren

Onze reserven hebben er vandaag duidelijk zin in. Via knappe schots van Dimitri, Jolien en Jeroen VH wordt het al snel 5 – 1, De bezoekers klampen echter aan, maar Ellen, Joris, opnieuw Dimitri, Jolien en Jeroen VH zetten een duidelijke 10 – 5 kloof op het bord.

Uiteindelijk gaan we rusten met een verdiende en ruime 15 – 8, nadat Ellen, Joris, Dimitri en Jeroen VH de verdediging van Hoboken aan diggelen hebben geschoten.

De tweede helft loopt veel minder vlot en daarenboven moet Jeroen VH nog van het veld na een smerige fout van de tegenstander bij een doorbraak. Gelukkig kan hij 10 minuten later hervatten. Ondertussen hebben de bezoekende supporters ook onze spelers en de scheids zodanig op de korrel genomen dat het eigenlijk noodzakelijk zou zijn dat de match werd stilgelegd om de gemoederen te bedaren. In ieder geval geen promotie voor het korfbal vanwege de bezoekende supporters.

Uiteindelijk winnen we heel eenvoudig de match met 22 – 16 nadat Dimitri, Ellen en Joris nog enkel keren mooi afwerken.

Marc Van Harneveldt

Catba A – Hoboken 2000

maandag 24 april 2017 - 07:15 door Marc Van Harneveldt

Catba – Hoboken 2000 : Catba domineert gans de wedstrijd en zet belangrijke stap richting titel

Eindstand 18 – 10  rust 9 – 3

Catba : Joris Nijs (2), Nik Van Eeckhoven (7), Dorien Verhaegen, Jeroen De Groof, Evy Van Harneveldt (2), Vicky Van Laere, Sabrina Van Peel (1), Ilja ’t Jollyn(6), Illian De Bie

Tijdens de huidige veldcompetitie heeft Catba nog maar 1 punt laten liggen, met name tegen Hoboken 2000. Vandaag staat er dus een zeer belangrijke match op het agenda. Bij winst zet Catba een zeer belangrijke stap richting titel. De omstandigheden zijn wederom niet echt ideaal te noemen. Door de aanhoudende droogte van de voorbije weken lijkt het veld meer op een woestijn, terwijl de voorjaarskoude het niet makkelijk maakt om als speler echt opgewarmd te blijven.

We starten pijlsnel en Nik, man in vorm de laatste weken, knalt de 1 – 0 op het bord. Via Ilja, ook erg sterk spelend vandaag, en Nik wordt het 5 -2. De bezoekers komen nog even in het stuk voor 6 – 3, maar uiteindelijk gaan we rusten met een 9 – 3 voorsprong. Echt scherp afgewerkt hebben de Cats niet, maar het spel en vooral de afwerking van de bezoekers is ondermaats.

Net na rust knalt Hoboken in no-time de 9 – 5 op het bord, maar Ilja, Nik en Evy zetten een ruime 12 – 6 voorsprong op het scorebord. Met nog 10 minuten te gaan wordt het 13 – 7.

3 verre schots brengen de bezoekers uit Hoboken terug tot 13 – 10. Evy, Sabrina, Nik en de ingevallen Joris klaren de klus. Het wordt uiteindelijk 18 – 10. Ruimschoots verdiende overwinning tegen een onherkenbaar Hoboken dat gedurende 60 minuten achter de feiten aanliep.

Op nu naar een laatste overwinning volgende week zaterdagavond. Winnen we op Rijko dan is de titel een feit en kan onze ploeg rustig uitbollen en na een erg lang seizoen onder een stevige mentale druk starten met de recuperatie naar volgend seizoen toe.

Marc Van Harneveldt

Spartacus A – Catba A

maandag 10 april 2017 - 22:42 door Marc Van Harneveldt

Spartacus – Catba : Catba wint na een erg slappe vertoning op een glad en verouderd kunstgrasveld

Eindstand 10 – 11  rust 5 – 6

Catba : Joris Nijs (1), Nik Van Eeckhoven (6), Dorien Verhaegen(1), Jeroen De Groof (1),  Jeroen Van Harneveldt (1), Evy Van Harneveldt, Vicky Van Laere, Stine Jensen, Ilja ’t Jollyn(1), Jolien Bastiaenssens

Op Spartacus aantreden is nooit makkelijk geweest, maar de laatste jaren is het voor de bezoekende ploegen altijd een moeilijke klus. Het verouderd kunstgrasveld, dat binnenkort vervangen wordt door een spiksplinternieuw exemplaar in een volledig nieuw kader, maakt het best lastig om recht te blijven en vooral vanuit balans te kunnen schieten.

De match begint echter veel belovend en na 9 minuten staat het 2 – 4. Na 18 minuten prijkt er een 3 – 5 op het bord en lijkt, onder een stralende lentezon, alles erop te wijzen dat we naar een aanvaardbare eindscore zullen gaan. Het is duidelijk dat Catba, leider in de reeks, sterker is in de duels en de rebound, maar dan moet de bal wel door de gele mand. Dit laatste is vandaag opnieuw een probleem.

Om eerlijk te zijn is er maar 1 speler die de mand deze week vindt, met name Nik Van Eeckhoven. We gaan uiteindelijk rusten met een erg zwakke 5 – 6 score. De bal wilde er weer niet in, net zoals tijdens onze zaalwedstrijd van enkele maanden terug net na de jaarwisseling tegen Temse.

Spartacus profiteert van de “off-day” van onze Cats, vorige week nog erg scherp voor de korf, om gelijk te komen net na rust. De bezoekers blijven wel aan de koord en met nog 14 minuten te gaan staan we 8 – 10 voor. Op 5 minuten voor tijd schiet Spartacus de 10 – 10 op het bord en zien de bezoekende supporters de bui al hangen. Uiteindelijk is het Dorien Verhaegen die een korte kans, vrijwel de enige van de ganse middag die afgewerkt wordt door het bezoekende team, netjes binnen legt en uiteindelijk de verdiende maar fel bevochten overwinning vastlegt.

Even een weekje de batterijen opladen zal onze Cats goed doen en zal er zeker voor zorgen dat we de laatste rechte lijn naar de titel terug gefocust kunnen inzetten.

Marc Van Harneveldt

Contact

  • Sportvelden Boterlaar
    Peter Benoitlaan z/n
    2100 Deurne
    (kant Ruggeveldlaan)

  • T 0485 32 90 06
  • E info@catba.be