Catba A – Putse A

donderdag 28 december 2017 - 10:38 door Marc Van Harneveldt

Met al mijn excuses voor het laattijdig publiceren, maar volledig uit het oog verloren (J. Gielis).

Catba – Putse : Verschroeiende afwerking van Putse in de 1e helft levert hen een verdiende zege op.

Eindstand 23 – 31  rust  10 – 19

Catba : Jeroen De Groof (3), Evy Van Harneveldt (1), Ellen De Groof (3), Stine Jensen (1), Ilja ’t Jollyn, Jeroen Van Harneveldt (4),  Joris Nijs (7), Jolien Bastiaensen (4), Sabrina Van Peel

Putse : Kelly Naveld, Amber Engels (3), Nele Risch (1), Karen Naveld (3), Nele Nauwelaerts (1), Seppe Geens (7), Axel Van Genechten (6), Robin Thierry (3), Arne Beeck (7)

Arne Beeck laat er geen gras over groeien en heeft na een halve minuut al een strafworp versierd die door Robin Thierry verzilverd wordt. Catba laat echter niet begaan en na 6 minuten staat de thuisploeg op een knappe 4-2 na doelpunten van Joris Nijs, Jolien Bastiaensens en broer en zus De Groof. Seppe Geens komt van dan af onder stoom bij de bezoekers en hangt de bordjes in evenwicht.

De match blijft enorm spannend tot 7-9 en beide teams zijn duidelijk sterk  aan elkaar gewaagd. Catba blijft in het spoor tot 9-11 na doelpunten van Stine Jensen en Jeroen Van Harneveldt, maar van dan af is het al Putse wat de klok slaat. Aan een zelden gezien shotpercentage – ergens rond de 50 à 60% denk ik – lopen de bezoekers onder impuls van een onhoudbare Arne Beeck en Seppe Geens uit naar een 10-19 ruststand. Een score die duidelijk niet het spelbeeld weergeeft, maar die het gevolg is van een verschroeiende afwerking van de geel-blauwen.

De 2e helft komt Catba met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer en slaagt het erin, met nog 10 minuten voor de boeg de kloof terug te brengen tot 5 doelpunten, 20-25. Catba mist dan een erg belangrijke strafworp, maar kan in de daaropvolgende aanval toch scoren. Het slotoffensief mag er zeker wezen, want de groen-zwarten geven zich niet gewonnen. Uiteindelijk staat er een 23-31 score op het bord. Een eindstand die de verdiende winnaar weergeeft, maar die zeker en vast qua doelpuntenverschil overdreven mag genoemd worden gezien de erg sterke prestatie en remonte van de “Cats”.

Besluit : knappe wedstrijd van beide teams, die allebei erg sterk voor de dag komen tijdens het eerste luik van de zaalcompetitie. Benieuwd naar wat dit gaat geven na het eindejaar reces.

Prettig eindejaar en een succesvol en sportief 2018 gewenst.

Marc Van Harneveldt

Catba B – Putse B

donderdag 28 december 2017 - 10:37 door Marc Van Harneveldt

Met al mijn excuses voor het laattijdig publiceren, maar volledig uit het oog verloren (J. Gielis).

Catba B – Putse B : Erg sterk Putse neemt nu al duidelijk een optie op de titel in de reservenreeks

Eindstand : 14-27  rust 5-12

Dames : Vicky (1), Silke, Sabrina, Dorien (1), Dina, Jessie

Heren : Illian (3), Dimi (2), Lander (3), Toon (2), Martijn (2)

Via Toon en Illian maken we er bij de start van de match al heel erg snel 2 – 0 van. Dit laat ons hopen op een sterke prestatie van onze reserven die de laatste weken erg goed op dreef zijn. Tot aan 4-4 kunnen we de bezoekers blijven volgen, maar van dan af moeten we duidelijk onze meerdere herkennen qua spelniveau en afwerking. De bezoekers lopen zonder al te veel moeite uit naar een 5-12 ruststand.

Als er na enkele minuten in de 2e helft  een 5-18 tussenstand op het bord staat, is het duidelijk dat we vandaag niet op punten zullen moeten rekenen. De coach vervangt nog een aantal mensen in de hoop het tij te doe keren, maar buiten het feit dat we bij 10-20 nog een aanvaardbaar aantal doelpunten hebben gescoord, is het kalf deze week al gezonken met nog een kwartier op de klok.

Uiteindelijk wordt het 14-27 en is het duidelijk dat we vandaag tegen de torenhoge favoriet in de reservenreeks hebben gespeeld. Putse is momenteel in heel erg goede doen!!!

Al bij al sluiten we met onze B-ploeg het jaar 2017 vrij goed af. Wie had er voor de competitie durven denken dat we 7 punten op 10 zouden halen in de promoleague B.

Heel knap werk van het ganse team de voorbije weken, waarbij de supporters duidelijk verwend werden qua spelniveau en afwerking.

Prettig eindejaar en een gelukkig en sportief succesvol 2018 gewenst.

Marc Van Harneveldt

Sikopi A – Catba A

zondag 10 december 2017 - 17:51 door Marc Van Harneveldt

Sikopi – Catba : Verdiende zege van Sikopi na sterke partij van de bezoekers

Eindstand 23 – 19  rust 14 – 10

Catba : Jeroen De Groof, Evy Van Harneveldt (3), Ellen De Groof (1), Stine Jensen (1), Ilja ’t Jollyn (2), Jeroen Van Harneveldt (5), Nik Van Eeckhoven (1), Joris Nijs (5), Jolien Bastiaensen (1), Dorien Verhaegen

Sikopi : Lars Mattheysses (5), Arne Van Bavel (1), Nils De Bremaecker(1), Christophe Van Steenlandt (7), Joni Junes (2), Enya Michielsen (2), Sarah Maes (1), Karen Van Brempt (1), Johan Moons (2), Eva Beeusaert, Matthias Van der Linden (1)

Na 30 seconden knalt Jeroen Van Harneveldt de wedstrijd op gang maar via Arne Van Bavel en de van in het begin erg sterk afwerkende Christophe Van Steenlandt wordt het al snel 3-1. Ilja ’t Jollyn brengt Catba nog tot 3-2 waarna de thuisploeg wegloopt naar 6-2. Jeroen Van Harneveldt brengt de bezoekers terug tot 6-4 waarna de Linkeroeverpioniers na 9 minuten opnieuw een 4-puntenkloof op het bord zetten. Het is Stine Jensen die met een afstandsschot met nog 6 minuten te gaan de 12-8 aantekent, maar tot aan de rust lukt het de bezoekers niet om de 4-puntenkloof te verkleinen. Net zoals vorig jaar lijkt Sikopi op weg naar een makkelijke zege.

Nadat Lars Mattheysses bij het begin van de 2e helft al snel de 15-10 aantekent lijkt de match echt wel gespeeld, maar Jolien Bastiaenssens, Joris Nijs en Ilja ’t Jollyn hebben duidelijk een ander plannetje in het hoofd. Bij 16-15 ligt de match terug volledig open !!!

Johan Moons komt dan op het veld en scoort direct de 17-15 en het is uiteindelijk Lars Mattheysses die de doodsteek geeft door 2 keer de korf te vinden. Opnieuw staan de rood-blauwen 4 doelpunten voor. Catba blijft aandringen, maar de 23-19 score die op de buzzer op het scorebord oplicht, geeft duidelijk aan dat de thuisploeg vooral afwerkend tijdens de 1e helft, vandaag iets beter voor de dag kwam.

Marc Van Harneveldt

Sikopi B – Catba B

zondag 10 december 2017 - 17:49 door Marc Van Harneveldt

Sikopi B – Catba B : Reserven slepen in extremis een punt uit de brand

Eindstand : 15 – 15  rust 7 – 6

Dames : Vicky (2), Silke (1), Sabrina, Dorien (1), Sheila(1)

Heren : Illian (2), Dimi (2), Lander (3), Toon (2), Martijn (1)

De eerste minuten van de match blijven we goed in de match. Na enkele minuten staat het zelfs 1-2 door verre schots van Lander en Silke. Van dan af is het al Sikopi wat de klok slaat, want na een povere eerste 20 minuten staat het 6-2. We komen niet echt in het stuk voor door een ondermaatse afwerking. De laatste 5 minuten komen we plots terug in de match door doelpunten van Vicky, Toon, Illian en Dorien waardoor we plots aan de rust op een 7-6 score staan.

Kort na rust loopt Sikopi opnieuw uit naar 11-6 en lijkt het erop dat de match gespeeld is. Na 9 minuten scoren Vicky en Illian onze eerste 2 doelpunten van de 2e helft. Het spel is bij beide teams echt niet goed, terwijl onze afwerking nog slechter loopt dan tijdens de eerste helft.

Met nog 10 minuten te gaan schieten we plots terug wakker. En in no-time scoren Lander, Dimi, Sheila een 3 op een rij, terwijl we na knappe scores van Toon, Dimi en Lander met nog 4 minuten op de klok tot op 1 doelpunt zijn gekomen.

De laatste 2 minuten wordt Martijn ingebracht die in de C-ploeg met een buzzer-shot de overwinning uit de brand heeft gesleept. En wat niemand had verwacht gebeurt. Martijn doet zijn kunstje over en scoort net voor tijd de 15- 15. Een onverwacht punt voor Catba na een vrij zwakke wedstrijd tegen de reserven kampioen van vorig jaar die zelf ook totaal niet uit de verf kwam.

Volgende week opnieuw een 4-puntenwedstrijd tegen de leider in de reeks Putse. Benieuwd wat dit gaat geven.

Marc Van Harneveldt

Catba A – Temse A

maandag 4 december 2017 - 09:18 door Marc Van Harneveldt

Catba – Temse : Ruime Catba zege tegen een erg zwak afwerkend Temse

Eindstand 21 – 14  rust 12 – 7

Catba : Jeroen De Groof (2) , Evy Van Harneveldt (3), Ellen De Groof (1), Stine Jensen (1), Ilja ’t Jollyn (3), Jeroen Van Harneveldt (5), Nik Van Eeckhoven (5), Joris Nijs, Jolien Bastiaensen (1),

Temse : Eline Van Steirteghem (4), Paulien Ryckx (3), Sofie Ryckx, Kim De Keersmaecker, Laura Verhelst (1), Miel Borghgraef (2), Ward Borghgraef (3), Piet Hauman (1), Tim Loier, Bram Vanderbiest

De thuissupporters scharen zich vandaag met een bang hart achter hun poulains op de tribunes. Vorig jaar was de match Catba – Temse een draak van een match van de groen-zwarten, die compleet afgingen na een wanprestatie van jewelste, het werd toen namelijk 9 – 24. Afwachten wat de match van vandaag gaat brengen dus.

Na 13 seconden knalt Evy Van Harneveldt de 1-0 al op het bord. Miel Borghgraef, Nik Van Eeckhoven en Ward Borghgraef hebben na 1,5 minuut de 2-2 al aangetekend. Ilja ’t Jollyn en opnieuw Evy Van Harneveldt zetten Catba na 4 minuten voor het eerst met een 2-puntenkloof aan de leiding, maar de mauve-witten geven niet af. In de 9e minuut zijn het Nik Van Eeckhoven en Evy Van Harneveldt die de 6-3 aantekenen, waarna Jeroen Van Harneveldt nog in dezelfde minuut voor het eerst een 4-puntenkloof kan maken. De bezoekers komen via Ward Borghgraef, broer Miel en Eline Van Steirteghem opnieuw tot op 1 doelpunt, maar de laatste 5 minuten van de aangename eerste helft kleuren volledig groen. Het zijn uiteindelijk Jolien Bastiaensen, met een erg mooie doorloper, en Ellen De Groof die de ruststand van 12-7 voor zich nemen.

De tweede helft komt heel erg traag op gang en het is uiteindelijk Eline Van Steirteghem, de enige bezoeker op niveau vandaag, die Temse terug in de match tracht te brengen. Jeroen Van Harneveldt knalt Catba dan terug op gang, waarna er even een momentje van hapering te merken is bij de thuisploeg die weer erg goed op dreef is vandaag. Nik van Eeckhoven laat vanop de stip de kans liggen, maar vakmaat Jeroen De Groof, sterk spelend vandaag, maakt er 14-10 van.

Catba blijft verder uitlopen via onder meer Jeroen De Groof, Stine Jensen en opnieuw Jeroen Van Harneveldt. Bij 18-11 is het duidelijk dat de punten deze keer in Antwerpen zullen blijven. De laatste 7 minuten probeert Temse met té snel genomen afstandsschoten zich nog terug in de match te werken, maar uiteindelijk zijn het Ilja ’t Jollyn en Nik Van Eeckhoven die de ruime én verdiende 21-14 eindzege vastleggen.

Catba kan dit jaar stellen dat het zijn competitiestart tegen de rechtstreekse concurrenten voor de plaatsen 5 tot en met 8 niet heeft gemist. Erg knap werk van ons team en de technische staf. Afwachten wat dit alles gaat geven als we tegen de “toppers” uit de promoleague aan de slag moeten. “Come and see next week” tegen de “Leftbank Rabbits” op zaterdagavond.

Marc Van Harneveldt