Nog een week en het is zover

zondag 26 augustus 2018 - 15:26 door Nicole Devoeght

Inderdaad, nog 1 week en de veldcompetitie gaat van start. Na een hele maand voorbereiding met daarbij ook een aantal oefenwedstrijden wordt het tijd om aan de echte competitie te beginnen. Onze jeugdploegen in competitie hebben gisteren nog deelgenomen aan het voorbereidingstornooi van AKC. Onze kern heeft er onmiddellijk al een extra wedstrijd bij, want zij spelen op vrijdag 31/8 de bekerwedstrijd tegen en op Ganda. En wie het nieuwe experiment wil aanschouwen, zal even tot in Gent moeten komen. Een experiment waarin gele kaarten onmiddellijk bestraft worden in de wedstrijd zelf en waardoor de speler pas terug mag inkomen wanneer er 2 doelpunten gescoord zijn. De scheidsrechters krijgen er weer eens een taakje bij.

Gelukkig gaat dit experiment nog enkel van start in de bekercompetitie!

Zaterdag 1 september is het dan ons recreantentornooi waarbij het eerste fluitsignaal zal gegeven worden om 11u. Voor de hongerige magen zijn er smoskes voorzien.

Ook enkele van onze jeugdploegen starten die dag al. Onze U19B trekt naar Voorwaarts en onze U12 gaat naar AKC.

Zondag treedt dan Catba 2 aan tegen Meeuwen gevolgd door onze U14. Zij spelen tegen Vobako. In de namiddag is het dan de beurt aan onze kern die Verde op bezoek krijgen.

Maandag 27 augustus start dan onze sportstage in samenwerking met de Stad Antwerpen en daar starten dan ook onze U8 en U10 met hun korfbalactiviteiten. We zijn de ganse week met ongeveer 55 kids op Catba dus er zal wel wat beweging zijn.

Wat de bekercompetitie van de jeugd betreft, deze start op woensdag 5/9 voor de U12 en op woensdag 12/9 voor de U14 en U19. Het programma is er spijtig genoeg nog niet want de loting vindt pas plaats op maandag 27 augustus.

Dinsdag zal dit dus aan de trainers gemeld worden en op de website komen. Evengoed kan het zijn dat er ploegen vrijgeloot worden de eerste ronde.

Dit is zowat de sportieve informatie.

We willen dan ook alvast onze nieuwe gezichten welkom heten en dat zijn:

U12   Meert Axel

U14   Binnemans Alyssa

U19   Pellegroms Aron

U19   De Groof Hayley

U19   Van Looveren Angel

kern  Avondts Yannick

Kern  Guetens Natasja

recreanten Binnemans Marleen

recreanten Van Bruggen Sten

recreanten Janssens Danny

Wat de catering betreft, gaan Ina en Erik op zondag 2 september al frietjes bakken met curryworst en bitterballen.

Wat het organisatiecomité betreft, kan ik al mededelen dat we op zondag 9 september van onze master chef Walter stoofvlees met frietjes mogen verwachten vanaf 18u en de kindjes eventueel frietjes met curryworst. Onze kern speelt dan thuis tegen Spartacus.

En mensen, vergeet zeker niet om volgende data in jullie agenda te zetten:

zaterdag 15 september : reünie

vrijdag 19 oktober: Catbafeest

Wat de reünie betreft doe ik een warme oproep aan al onze leden die nog contact hebben met ex-Catbaleden. Geef hen de datum door want misschien vinden ze het ook nog wel eens leuk om tot op Catba te komen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Wij hebben al heel wat mensen kunnen bereiken via facebook en mail, maar krijgen ook regelmatig mails terug van mensen. Vandaar deze oproep aan iedereen!

Wat het Sportpaleis betreft is de trekking vorige donderdag geweest maar dit gaan we doorsturen met een aparte nieuwsflash.

Verder wens ik al onze ploegen een sportief, leuk en succesvol seizoen toe.

groetjes

Nicole