Cursiefje augustus 2017

dinsdag 1 augustus 2017 - 09:15 door Nicole

Morgen, 1 augustus, en 2 nieuwe trainers steken van wal bij onze kern: Werner de Vogelaere(T1) en Tom Dedeckere(T2)

Terwijl sommige van onze leden nog aan ’t genieten zijn van hun vakantie of zelfs nog moeten vertrekken op vakantie, trekt onze kern morgen de wei in. Zijn ze de eersten van Catba die beginnen? Neen, want onze U16 en U19 zijn al bezig vanaf 18 juli en onze U14 vanaf 28 juli. Ons veld ligt er helemaal niet zo mooi bij maar met het kunstgras in het vooruitzicht, moeten we nog maar even op onze tanden bijten.

En hier hebben we dan toch weeral een stapje gezet in de goede richting. De afwijking die we hebben aangevraagd bij het Agentschap Wegen en Verkeer om ons kunstgrasveld minder dan 30m van de beek naast de autostrade te leggen, is goedgekeurd door de inspectie van Brussel. Oef! De volgende stap is nu opnieuw de bouwvergunning aanvragen maar die zou dan vlotter in orde moeten komen dus we blijven duimen!!

Wat onze lening betreft bij de stad Antwerpen, die heeft gunstig advies gekregen bij de leningscommissie en is ondertussen ook door het College goedgekeurd. Wel moeten we hier gedurende 10 jaar aan bepaalde voorwaarden voldoen maar hier komen we later nog op terug.

En dan nu even terug naar het sportieve:

Onze kern start met de competitie op zondag 3 september thuis tegen Meeuwen om daarna naar Leuven te trekken op zondag 10 september. Ook zijn we ingeschreven voor de bekercompetitie. Hiermee starten we op vrijdag 8 september te 20u op Blauw Wit, dochtervereniging van Boeckenberg om daarna bij winst op vrijdag 22 september Kapellen of Minerva te ontmoeten thuis. Het zal geen gemakkelijk seizoen worden want aangezien we nu zowel in de zaal als op het veld in Promo staan, zal er keihard moeten gewerkt worden!

Onze 2 gewestelijke ploegen starten eveneens op zondag 3 september hun competitie beiden thuis: Catba 3 tegen Meeuwen 3, Catba 4 tegen Sikopi 3.

Onze recreanten starten in de loop van september met hun speelgelegenheid, maar hebben eerst nog hun recreantentornooi dat plaatsvindt op zaterdag 26 augustus.

Dan onze jeugdploegen:

Doordat er 8 jeugdleden van Borgerhout/Groenwit, leeftijd U16/U19, bij ons komen spelen, hebben wij gedurende de maand juni nog een super drukke maand gekend. Alles moest hierrond afgesproken worden zowel met BGW als intern; we hebben ook onze plannen hierdoor moeten veranderen, dus opnieuw afspraken met de trainers, onze ouders en onze spelers moesten nog ingelicht worden, de nodige gesprekken moesten gevoerd worden met de ouders en de kinderen van BGW, met de RVB van BGW enz….Stil seizoen is er dus eigenlijk zo goed als niet geweest, maar we zijn 8 jeugdleden rijker wat in die leeftijdscategorie nu niet zo evident is om binnen te halen.

Wat zijn nu de resultaten?

We starten dus dit seizoen met 1 U19, 1 U16 en 1 U14. We nemen met deze 3 ploegen deel aan het nationaal tornooi en zien waar we eindigen; hopelijk met alle 3 minstens in de groeipolen! Deze nationale tornooien vinden plaats op zaterdag 2 en 9 september. Onze U19 trekt naar Riviera/Deurne, onze U16 naar Ganda en onze U14 trekt naar Putse. Deze 3 ploegen zijn ook ingeschreven voor de bekercompetitie.

Dan hebben we bij onze kleinere jeugd nog 1 U10 league en 1 K4U10 en 1 U8. Ook onze U10 neemt deel aan de bekercompetitie.

Wie in welke ploeg zal aantreden, kan je terugvinden op onze website, catba.be/catba . Je kijkt bij ploegen en vindt daar alle ploegen die we hebben.

En dan wil ik nog even onder de aandacht brengen dat er nog steeds een aantal spelers zowel bij de jeugd als bij de senioren niet in orde zijn met hun licentie. Wil je dus graag spelen in september, is het tijd om actie te ondernemen. 16 augustus is de uiterste datum om alles door te mailen. Ook zijn er nog een aantal lidgelden niet in orde. Ook daar een oproep om dit zo snel mogelijk in orde te brengen aub!!

Zoals je al zal gelezen hebben, gaat ons 3° recreantentornooi door op zaterdag 26 augustus. Mensen hou aub deze datum vrij want we gaan weer vele helpende handen nodig hebben. Bovendien spelen onze jeugdploegen die dag een tornooi op AKC maar ik hoop dat ook onze ouders toch enkele uurtjes kunnen vrijmaken om even een handje toe te steken op ons tornooi.

Van maandag 28 tot en met donderdag 31 augustus vindt onze sportstage plaats in samenwerking met de Stad Antwerpen. We proberen er weer net zoals vorig jaar een dolle en leuke week van te maken.

En tijdens de maand september nemen we eveneens deel aan de “Maand van de sportclub”. Heel de maand september zetten we dus onze deuren open voor het brede publiek. Op onze trainingsdagen kunnen kinderen komen meetrainen en kijken of onze sport en onze club iets te bieden hebben voor hen. Hopelijk krijgen we zo ook nog wat nieuwe jeugdleden of senioren bij.

Ook hebben we opnieuw een samenwerking afgesloten met het Sportpaleis. Hopelijk kennen we in de loop van augustus de kalender zodat we jullie hiervan ook zo snel mogelijk op de hoogte kunnen brengen.

En dan rest me nog maar 1 ding en dat is al onze ploegen een succesvol seizoen toe te wensen.