Beker van Belgë Catba – Minerva

zaterdag 23 september 2017 - 09:40 door Marc Van Harneveldt

Beker van België Catba – Minerva : Nipte overwinning voor de bezoekers na aangenaam kijkstuk

Eindstand 21 – 23 rust 10 – 10

Catba : Joris Nijs (6), Jeroen De Groof (3),  Jeroen Van Harneveldt, Evy Van Harneveldt (1), Ellen De Groof (2), Jolien Bastiaenssens (3), Stine Jensen(1), Sabrina Van Peel, Dimitri Avondts (4), Illian De Bie (1)

 

De voorbije jaren was een match tegen Minerva altijd wat onvoorspelbaar. Soms knalden de blauwen ons via een sublieme afwerking van de heren in no-time naar huis, terwijl andere keren het een close game werd met spanning ten top. Afwachten wat de bekerclash van vandaag zal brengen. De weersomstandigheden zijn perfect, we hopen als supporters dus op veel doelpunten.

De match start erg goed voor de bezoekers want na 6 minuten staat er al een 0-6 op het bord. Jolien, Stine en 2 maal Dimi zetten de bordjes na 9 minuten al in evenwicht. Het spel en de afwerking blijven aan beide zijden van erg hoog niveau. Joris 2x, Evy, Jeroen De Groof en Illian maken al snel een kleine kloof en bij 9 – 6 lijkt Catba weg te lopen. Ellen scoort dan de 10 – 7, maar bij de rust is alles te herdoen door een aantal knappe verre schots van de heren van Minerva.

De tweede helft blijft het spelpeil hoog, maar in tegenstelling tot de eerste helft is het nu Minerva die om en om de leiding neemt. We blijven genieten van een super spannende match, waarbij al onze spelers en speelsters knap blijven afwerken. Met nog 12 minuten voor de boeg staat er nog steeds een gelijke stand op het bord, 18 – 18. Bij 19 – 21 komt Minerva dan even los, maar Joris knalt met nog 3 minuten te gaan de 20 – 21 door de korf. Op dat moment schieten de erg sterk afwerkend heren opnieuw 2 maal van ver binnen en is de match gespeeld. Dimi kan nog milderen van onder de korf, maar uiteindelijk eindigt ons bekeravontuur hier vandaag na een erg aangenaam kijkstuk. Focus nu de komende weken vol op de competitie met als eerste opdracht een bezoek aan titelkandidaat Putse nu zondag.

Marc Van Harneveldt